A Medifood egy klinikai tápszereket gyártó cég, mely állapot-specifikus termékeivel segít a betegség kapcsán kialakult alultápláltság legyőzésében.

Keresés

GINOP-1.2.15-21-2021-00025

GINOP-1.2.15-21-2021-00025

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.15-21-2021-00025

Kedvezményezett neve: Medifood Hungary Innovation Kft.

A projekt címe: Covid-19- Antigén gyorsteszt gyártókapacitás kialakítása a Medifood Hungary Innovation Kft-nél

Támogatás összege: 176 336 960 Ft

Támogatási intenzitás: 80 %

Projekt leírása: Cégünk alaptevékenységeként speciális gyógyászati célú élelmiszereket (klinikai tápszereket) fejleszt, gyárt és értékesít. A koronavírus járvány második hullámától kezdődően szerzünk be, külföldi partnereinktől COVID védőeszközöket, főként antigén és antitest alapú gyorsteszteket. 2020 szeptembertől, több mint 400 ügyfelünknek értékesítettünk több mint 900 000 antigén lapú gyorstesztet, 300 ezer darabot az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak. A tervezett projekt keretében COVID-19 antigén gyorsteszt, hazai gyártásához szükséges gépsor és gyártási környezet beszerzését terveztük, mellyel a külföldi tesztgyártást tudnánk részben kiváltani, így növelve a hazai ellátás arányát ezen a területen. A COVID-19 járványhelyzethez kapcsolódva, a következő fejlesztéseket végeztük el:
1.mobilkonténeres „D” tisztatéri gyártóhely kialakítása csornai telephelyünkön: ~200 m2, egységes rendszerbe foglalt, „D” tisztatéri mobilkonténer eszközök beszerzésével, melyek standard NB 20’ és/vagy 40’ méretű konténeralapokból állnak, speciális iparági standardnak megfelelő felszereltséggel. Mivel egészségügyi termék kerül előállításra, így szükséges a tisztatéri gyártókörnyezet.
2. az antigén tesztek gyártásához szükséges berendezések beszerzése:

félautomata összeszerelőgép: a vágatlan membrán lapokat felvágja szalagos formára és beleilleszti a tesztcsíkot a műanyag foglalatba.
félautomata csomagológép: az előző lépcsőben elkészült antigén tesztet, légmentesen becsomagolja szárítószerrel.
félautomata puffercső összeszerelőgép: a teszt használatához szükséges, oldatot tartalmazó puffercsővet készíti elő az egységnyi kiszerelés összeállításához
a késztermék készre csomagolásához: címkenyomtató; mérleg; szállítószalag, munkaasztalok

Egy dobozba 25 db teszt kerül kiszerelésre, ezek összerakásához szükségesek a fenti eszközök.
Az antigén tesztek gyártásához szükséges berendezések, a „D” tisztatéri gyártóhelyen belül kerültek elhelyezésre. A diagnosztikum gyártóhely, tervezett kapacitása nagyságrendileg 400 ezer db/hó lesz. A beszerzésre kerülő gépek gyártója a Prime4dia Co. Ltd, Dél-Korea.
Jelen fejlesztéssel bővítjük tevékenységünket gyorsteszt gyártással, amellyel a diagnosztikai területre, a megelőző ellátás szegmensére lépünk be. A beruházás révén elsősorban COVID-19 antigén gyorsteszt gyártása valósult meg, hiszen ezzel a jelenlegi helyzetben a hazai tesztelési kapacitás erősítését támogatjuk, illetve a hazai ellátás bázisát erősítjük. A gyártósorral a későbbiekben többféle virológiai teszt is előállítható lesz, így tehát más hasonló, vírusos eredetű fertőzések kimutatására alkalmas teszteket is tudnánk majd készíteni, a reagens megváltoztatásával. Ezek alapján elmondható, hogy a beruházás hosszú távú gazdasági életképessége is biztosított.

Projekt befejezése: 2021.12.03.